torsdag 20 februari 2014

Köttlådor

Nu är det dags att boka sig en köttlåda om man vill vara med den här omgången. Vecka 9 anmäler vi djuren till slakt och då måste vi veta hur många som vill ha fint, gott, smakrikt ekologiskt kött att lägga på grillen i sommar.

Under fliken "Köttlådor" hittar ni mer information. Undrar ni över något så tveka inte att höra av er.



Visste ni att just kött från Highland Cattle är extra hälsosamt. Det är rikt på omega 3 samt har en låg fetthalt.


Highlandkött            
"Det fria livet i naturen sätter smak på köttet. Rikligt med gräs, hö, buskar och alla möjliga växter är förklaringen till köttets höga kvalitet.

Highlandkött är mört och saftigt och man känner nästan smaken av gräset och örterna som djuren har ätit. Highlandköttet har en genomsnittlig fetthalt på ca 4,5% medan de flesta andra köttraser har en fetthalt på ca 15,6%.
Det är först och främst den långsamma och naturliga tillväxten som gör köttet mycket fettsnålt och dessutom gör djurens välisolerade päls att de inte har behov av ett skyddande fettlager. Ett lågt kolesterolinnehåll på 40,9 mot 64,3 för genomsnittet av andra köttraser gör Highlandkött till ett förnuftigt och sunt inköp."                                       
Källa: SAC - The National College for Food, Edinburgh - led by doctor Ivy Barclay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar